Besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan objektif ve subjektif yöntemleri kullanır. |
Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlere örneklerle açıklar. |
Et, yumurta, süt ve tahılların temel besin gruplarının genel yapılarını ve özelliklerini tanımlar. |
Gıdaların işlenmesi sürecinde besinlerde meydana gelen önemli kimyasal reaksiyonları keşfeder. |
Besinlerin kimyasal analizlerinde kullanılan temel laboratuvar tekniklerini takip eder. |
Doğal pigmentlerin ve renklendiricilerin yapı ve özelliklerini tanımlar. 4 (C-IDENTIFIES) |
Gıda katkı maddelerinin gıda kalitesi ve güvenliği üzerindeki etkilerini ana hatlarıyla belirtir. |
Fonksiyonel besinleri ve sağlık üzerine etkilerini açıklar. |
Genetiği değiştirilmiş gıdaların üretim süreçlerini ve sağlık üzerindeki olası etkilerini açıklar. |
Çay, kahve, kakao ve çikolatanın kimyasal özelliklerini ve sağlık üzerindeki fonksiyonel etkilerini açıklar. |