TR EN

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY242 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II 4 5 4 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Doğal pigmentlerin ve renklendiricilerin yapı ve özelliklerini tanımlar.
Gıda katkı maddelerinin gıda kalitesi ve güvenliği üzerindeki etkilerini tartışır.
Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlere örnek gösterir.
Gıdaların işlenmesi sürecinde besinlerde meydana gelen önemli kimyasal reaksiyonları açıklar.
Besin gruplarının kimyasal özelliklerini açıklar.
Fonksiyonel besinlerin sağlık üzerine etkilerini açıklar.
Gıda katkı maddelerini sınıflandırır.
Besinlerin kimyasal analizlerinde kullanılan temel laboratuvar tekniklerini uygular.