TR EN

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY242 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II 4 5 4 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Besin kimyası ve analizleri II dersine giriş Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Enzimlerin yapısı, sınıflandırılması ve gıda endüstrisinde kullanım alanları Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Et ve et ürünlerinin özellikleri ve fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yumurta kimyası Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Süt ve süt ürünlerinin özellikleri ve fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Tahıl ve kuru baklagillerin özellikleri ve fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Besinlerde bulunan doğal renk ve tat maddeleri Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Besin katkı maddeleri; gıda boyaları, koruyucu maddeler vb. Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Besinlerde bulunan toksik öğeler Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Fonksiyonel besinler; prebiyotikler ve probiyotikler Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Fonksiyonel besinler; fitokimyasal içeren besinler Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Genetiği değiştirilmiş gıdalar Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Çay, kahve, kakao ve çikolatanın özellikleri ve fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma Genel tekrar Anlatım, Tartışma, Laboratuvar, Grup Çalışması, Web tabanlı öğrenme
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -