Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GAS117 | BASIC CULINARY TECHNIQUES I | 1 | 6 | 3 | 7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Gıda maddelerinin yapılarını açıklar. |
Farklı besinlerin birbirleri ile etkileştiklerinde olacak değişimleri tahmin eder. |
Temel pişirme tekniklerini öğrenir ve uygun yöntemi ayırt eder. |
Kırmızı et ve et ürünlerini tanımlar. |
Süt ve süt ürünlerini açıklar. |
Sos ve çeşitlerini sınıflandırır. |
Çorbaları isimlendirir. |
Sakatatlar ve mutfakta kullanım alanları hakkında örnekler verir. |