TR EN

MENU PLANNING AND COST CONTROL DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS225 MENU PLANNING AND COST CONTROL 3 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Yiyecek-içecek işletme maliyeti ile ilgili terimleri tanımlar.
Menü çeşitlerine göre maliyeti hesaplar.
İşletmelerin maliyetleri hakkında rapor hazırlar.
Satın alma, teslim alma, depolama prensiplerini açıklar.
Mutfakta kayıp, kaçak, fireleri ve usulsüzlükleri, etik ihlallerini listeleyerek aktarır.
Mutfakta maliyet kontrolüne yönelik iş akışı takibi uygular.