TR EN

ECOLOGICAL GASTRONOMY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS417 ECOLOGICAL GASTRONOMY 5 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Hammadde üretimi için kaynakların ekolojik dengesini esas alarak hangi yöntemlerle temin edileceğini açıklar.
Küresel ısınma ve çevre sorunları ile ilgili anlam çıkarır.
Gastronomi ve çevre ilişkisini değerlendirir.
Çevre dostu gastronomi düzenlemelerini uygular.
Hammaddenin tüketilerek atığa dönüşmesine kadar olan süreç için ekolojik bir bakış açısı geliştirir.