ECOLOGICAL GASTRONOMY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GAS417 |
ECOLOGICAL GASTRONOMY |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Hammadde üretimi için kaynakların ekolojik dengesini esas alarak hangi yöntemlerle temin edileceğini açıklar. |
Küresel ısınma ve çevre sorunları ile ilgili anlam çıkarır. |
Gastronomi ve çevre ilişkisini değerlendirir. |
Çevre dostu gastronomi düzenlemelerini uygular. |
Hammaddenin tüketilerek atığa dönüşmesine kadar olan süreç için ekolojik bir bakış açısı geliştirir. |