Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GKP106 | GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI | 2 | 3 | 3 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı gıda bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmak ve üretim sırasında meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal değişimler ile gıda üretimi arasında ilişki kurmayı sağlamaktır. |
İçerik: | Gıdalarda makro (su, karbohidratlar, proteinler, lipidler) ve mikro (vitaminler, mineraller, pigmentler, tat ve koku maddeleri, organik asitler) yapı taşlarının kimyası, reaksiyonları ve bu bileşenlerde meydana gelebilecek değişikliklerin gıda üzerindeki etkileri |