TR EN

GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP110 GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI 2 2 2 3

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı öğrencinin gıda mevzuatı ve kalite yönetim sistemlerini tanıması, AB sürecinde gıda mevzuatını değerlendirmelerini sağlamaktır.
İçerik: Türk Gıda Kodeksi, Gıda mevzuatları, kalite yönetim sistemleri ve HACCP uygulamaları, gıda standartları, gıda kalite ögeleri, gıda katkı maddeleri, gıdalarda temel analizler ve gıda güvenliğinin irdelenmesi konularını içerir.