TR EN

AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP204 AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ 4 2 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu ders ile öğrencilere öncelikle gıdalardaki temel bozulma reaksiyonları anlatılarak ambalajın önemi ve gerekliliği bilgisi verilmesi amaçlanır. Devamında gıda ambalajında kullanılan malzeme çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi verilir. Bu çerçevede gıda sektöründe ambalaj seçiminde bilinmesi gereken kriterler buna bağlı olarak ambalaj tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili bilgi sahibi olması sağlanması amaçlanmaktadır.
İçerik: 1.GIDALARDA BAŞLICA BOZULMA REAKSİYONLARI VE AMBALAJIN GEREKLİLİĞİ VE ÖNEMİ 2.CAM AMBALAJLAR 3.METAL AMBALAJLAR 4.ALÜMİNYUM AMBALAJLAR 5.PLASTİK AMBALAJLAR 6.KAĞIT AMBALAJLAR 7.GIDALARIN KONTROLLÜ VE MODİFİYE ATMOSFERDE MUHAFAZASI 8.MİGRASYON 9.BİYOBOZUNUR AMBALAJ MATERYALLERİ 10.AKILLI AMBALAJLAR 11.YENİLEBİLİR KAPLAMALAR (Ambalajlar) 12.NANO AMBALAJLAR 13.AMBALAJLAMADA BAR-KOD (Çizgi Kod) SİSTEMİ 14.AMBALAJLAR ÜZERİNDE Kİ SEMBOL VE İŞARETLER