YENİ TÜRK EDEBİYATI IV DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

TDE414 YENİ TÜRK EDEBİYATI IV 8 3 3 7

Amaç: Bu dersin amacı öğrencilerin Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı içinde yer alan şiir topluluklarını, bağımsız şairleri ve dönemin geç süreçlerine ait yazarları; sanatçıların metinleri üzerinden giderek tanımalarıdır. Bu sayede öğrencilerin metin çözümleme çalışmalarına hazırlanmalarını sağlamaktır.
İçerik: Dersin içeriği içinde Garip şiir hareketi, II. Yeni şiir hareketi gibi edebi topluluklar ve bazı bağımsız şairlerimiz ile Türk romanında toplumcu gerçekçi yazarımız olarak Yaşar Kemal ve Türk edebiyatında postmodernist süreci başlatan yazarımız olarak Oğuz Atay ve yepyeni yazım teknikleri ile yazan yazarlarımızdan biri olan Bilge Karasu bulunmaktadır. Adları geçen sanatçılarımıza ait seçme metinler de bu dersin içeriği içinde yer almaktadır.