ENTREPRENEURSHIP DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ENT402 ENTREPRENEURSHIP 5 3 3 5

Amaç: Bu derste öğrencilere fırsatları görüp risk alarak bunları bir iş fikrine dönüştürmesi ve kendi işini kurması sürecini ele almayı amaçlamaktadır. Derste bir değer yaratmak ve öncü olmak isteyen bir girişimcinin emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknolojiyi örgütleyerek kendi işini nasıl kuracağı örnek olaylar ve güncel uygulamalar üzerinden ayrıntılı olarak işlenecektir. Ayrıca bu derste iş planları ayrıntılı olarak teorik ve uygulamalı bir biçimde ele alınacak, her öğrencinin bir girişim projesi oluşturarak sunum yapması amaçlanmaktadır.
İçerik: Bu dersin içeriği girişimci adaylarına, girişimcilik sürecini, iş modeli ve stratejilerini nasıl hazırlayacağını ve bir iş planının nasıl hazırlanıp sunulacağı konularını kapsar.