GENERAL CHEMİSTRY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

CHE102 GENERAL CHEMİSTRY 2 5 4 6

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilere; Madde ile ilgili temel bilgi ve Kimyasal değişimleri anlamak için fikir ve kavramları öğretmektir.  Atomlar, iyonlar ve moleküllerin temel yapısını açıklamaktır. Temel kimya ve termokimya kavram ve prensiplerini öğretmektir. Kimya ile inşaat mühendisliği arasında var olan temel prensip ve kavramların, uygulamaları ile birlikte anlaşılırlığını sağlamaktır. Her bir konu öğrencilerin bulunduğu programa göre detaylandırılarak anlatılacaktır.
İçerik: Kimyanın tanımı, Maddenin özellikleri ve ölçümü, Atomlar ve Atom Kuramı, Kimyasal Bileşikler, Kimyasal Tepkimeler, Sulu Çözelti Tepkimelerine Giriş, Asitler ve Bazlar, pH, Gazlar, Termokimya, Atomun Elektron Yapısı, Periyodik Çizelge ve Atom Özellikleri, Kimyasal Bağ I: Temel Kavramlar, Kimyasal Bağ II: Bağ Kuramları, Moleküller Arası Kuvvetler: ,Sıvılar ve Katılar, Çözeltiler ve Fiziksel Özellikleri