TR EN

GIDA ANALİZLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP211 GIDA ANALİZLERİ 3 3 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilere gıda biliminde kullanılan temel gıda analiz tekniklerini gerçekleştirebilme becerilerini vermektir. .
İçerik: Bu dersin içeriğinde; gıda analizine giriş, gıda analizlerinin önemi ve yasal düzenlemeler, örnekleme ve örnek hazırlama, analitik verilerin değerlendirilmesi, ph metre, titrasyon asitliği, nem ve toplam katı madde analizi, refraktometrik yöntemler, kül tayini, yağ tayini, protein tayini, karbonhidrat analizi, renk sistemleri, genel değerlendirme, doğruluk ve hassaslık konuları işlenecektir.