TR EN

GIDA ANALİZLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP211 GIDA ANALİZLERİ 3 3 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Gıda analizine giriş-Gıda analizlerinin önemi ve yasal düzenlemeler Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Analitik verilerin değerlendirilmesi-Çözelti hazırlama ve hesaplamalar Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Örnekleme ve örnek hazırlama-Çözelti hazırlama ve hesaplamalar Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Titrasyon asitliği-pH Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Kül tayini Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
6 Literatür araştırması Nem ve toplam katı madde analizi Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
7 Literatür araştırması yağ tayini Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Refraktometrik yöntemler Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
10 Literatür araştırması Mikrobiyolojik analiz Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
11 Literatür araştırması Protein tayini Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
12 Literatür araştırması Karbonhidrat analizi Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
13 Literatür araştırması Renk sistemleri Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
14 Literatür araştırması Duyusal Analizler Anlatım, Soru-Cevap, uygulama
15 Literatür araştırması Genel değerlendirme, doğruluk ve hassaslık Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -