SOSYAL SORUNLAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

SOP109 SOSYAL SORUNLAR 1 3 2 4

Amaç: Bu dersin amacı, sosyal hizmet öğrencilerinin insan toplulukları, sosyal güç odakları ve sosyal davranış örüntüleri hakkında bilgilendirmektir. Dersin temel odağı, yoksulluk, göç, terör, boşanmalar, sosyal güvenlik, eğitim, sağlık ve benzeri sorun alanlarının incelenmesini içerir. Genelde beşeriyeti ilgilendiren önemli sosyal sorunlar, özelde Türk toplumunun güncel sosyal sorunlarının nedenleri ve çözüm yollarının tartışılması hedeflenmektedir.
İçerik: Dünyayı ve Türkiyeyi etkileyen sosyal problemler ve nedenleri. Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı Sosyal Sorunlar dersi, öğrencilerin mesleklerini uygularken ihtiyaç duyacakları sosyal sorunlar konularına yönelik bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.