ESTETİK VE SANAT EĞİTİMİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

MDP108 ESTETİK VE SANAT EĞİTİMİ 2 3 3 4

Amaç: Sanat ve estetik konusunda temel kavramlar; kişilerin zihinsel, duygusal ve devinimsel gelişiminde sanatın ve sanat eğitiminin yeri ve önemi; yaratıcılık, sanat ve estetik duyarlılık ve eğitimle sanat arasındaki ilişki, dünyada ve Türkiye'de sanatın gelişimi, sanatın kültürle ilişkileri, sanat eğitiminde tarihi mekanların kullanımı ve müzelerin önemi anlatılmaktadır.
İçerik: Sanat ve Sanatlar, Sanat ve Kültür ilişkisi, Sanat ve Eğitim ilişkisi, Sanat ve Yaratıcılık I., Sanat ve Yaratıcılık II, Sanat Felsefesi, Estetik (Leonardo Da Vinci), Sanat Felsefesi, Estetik (Platon-Aristoteles), Sanat Felsefesi, Estetik (Alexander Gottlieb Baumgarte), Sanat Felsefesi, Estetik (Kant), Sanat ve Estetik Kuramları (Frankfurt Okulu), Sanat ve Estetik Kuramları (Frankfurt Okulu), Sanat ve Estetik Kuramları (Frankfurt Okulu), Sanat Eleştirisi: Bir Sanat Eserini tanıma. Betimleme - Çözümleme - Yorum - Yargı - Değerlendirme, Sanat Eleştirisi: Bir Sanat Eserini tanıma. Betimleme - Çözümleme - Yorum - Yargı - Değerlendirme, Sanat Eleştirisi: Bir Sanat Eserini tanıma. Betimleme - Çözümleme - Yorum - Yargı - Değerlendirme konularını kapsamaktadır.