FUNDAMENTAL METEOROLOGY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

SHE234 FUNDAMENTAL METEOROLOGY 4 2 2 4

Amaç: Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler şunları yaparlar: İklimi tanımlar. Bulut türlerini ve bulut oluşumlarını öğrenir. Farklı rüzgar türlerini tanımlayın ve tanımlar. Basıncı tanımlar. Hava tahmininin nasıl çalıştığını öğrenir. Çeşitli fırtına havası modellerini açıklar. Küresel hava durumu modellerini öğrenir. Koruma ve hava durumu sorunlarını öğrenir ve %70 veya daha yüksek seviyelerde ders içeriğinde ustalık gösterir.
İçerik: Hava tahmininden su tasarrufuna kadar, bu ders öğrencileri hava durumu izleme ve tahmin etme konusundaki değişkenlerle tanıştırır. Kasırgalar, kasırgalar ve kasırgalar yaratan baskı cephelerinin etkilerini incelemek, öğrencilere değişim belirtileri için gökyüzünü nasıl izleyeceklerine dair ipuçları ve dünyadaki en harika güçlerden bazılarının gelişimi ve oluşumu hakkında daha iyi bir anlayış sunar.