TR EN

HİJYEN VE SANİTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP107 HİJYEN VE SANİTASYON 1 2 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı öğrencilerin gıda sektöründe gıda ürünlerinin tarladan çatala kadar ulaşmasında ve yemek yaparken hijyen ve sanitasyonun yemek kalitesine olan etkilerinin önemi hakkında bilgi sahibi yapmaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; Hijyen ve sanitasyonun önemi, mikroorganizmalar ile sanitasyon ilişkisi, personel hijyeni, su ve hava hijyeni, işletme hijyeni, temizlik ve temizlik malzemeleri, dezenfeksiyon, dezenfektanlar, temizleme ve dezenfeksiyon işlemleri, pest kontrolü, atık maddelerin uzaklaştırılması, kalite güvence sanitasyon programı, HACCP ve ISO 22000 temelleri ve uygulamaları konuları işlenecektir.