TR EN

Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

 
  • Executive Chef,
  • Sous-chef, Chef de Partie,
  • Dömi Chef de Partie,
  • Chef Saucier,
  • Chef Poissonier,
  • Chef Entremetier,
  • Chef Potager,
  • Chef Rötisseur,
  • Chef Garde-manger,
  • Chef Hors d’oeuvrier,
  • Chef Patissier,
  • Chef Tournant,
  • Commis, Bouchier,
  • Regimiere,
  • Cuisinier de breakfast, Glacier, 
  • Boulanger vb rütbelerde istihdam edilebilirler.

Çalışma Olanakları

Yükseköğretim düzeyinde önlisans eğitim ile aşçılık alanından mezun olan bireyler “Aşçı” unvanı kazanmaktadır. Mezun olan bireyler;

  • Ulusal ve uluslararası lokanta ve restoranlarda
  • Kamu ve turistik belgeli işletmelerde
  • Yemek fabrikalarında
  • Uçak-gemi-tren-otobüs mutfaklarında çalışabilirler.

Yatay Geçiş

ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş

 

Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, 

Aile ve Tüketici Bilimleri,

Beslenme ve Diyetetik,

Gastronomi,

Gastronomi ve Mutfak Sanatları,

Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.