TR EN

YÖRESEL MUTFAKLAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP213 YÖRESEL MUTFAKLAR 3 3 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı öğrencilere, Türk yörelerine ait yemek kültürünün ve uygulama tekniklerinin öğrencilere öğretilmesidir.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; Marmara bölgesi mutfak kültürü, Marmara bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Ege bölgesi mutfak kültürü, Ege bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Akdeniz bölgesi mutfak kültürü, Akdeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Karadeniz bölgesi mutfak kültürü, Karadeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması, İç Anadolu mutfak kültürü, İç Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü, Güneydoğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü, Doğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması konuları işlenecektir.