TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY146E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II 2 6 4 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Yağ, vitamin ve minerallerin kimyasal yapısı, özellikleri, kaynakları, sindirimi, emilimi ve metabolizması, gereksinmeler, işleme-pişirme-saklama yöntemleri, bazı temel ve geleneksel yemek tarifelerinin beslenme ilkelerine uygun olarak düzenlenmesine ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Yağ, vitamin ve minerallerin önemi, özellikleri, sınıflandırılması, kimyasal yapıları, yağ, vitamin ve minerallerin kaynakları, günlük gereksinimleri, eksik veya aşırı alımındaki olumsuzluklar, yağ, vitamin ve mineraller için uygun hazırlama ve pişirme teknikleri.