TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY146E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II 2 6 4 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin hangi özelliğinden dolayı seçileceğini yorumlar.
Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin pişirilme methodlarını seçer.
Besinlerin özelliklerine göre pişirme yöntemlerini uygular.
Besinlerin özelliklerine uygun saklama yöntemlerini seçer.
Besinlerde pişirme ile oluşan değişiklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini gösterir.
Çeşit ve besin ögeleri açısından besinlerin insan beslenmesindeki önemini açıklar.
Yağların vücuttaki görevlerini açıklar.
Vitamin ve minerallerin vücuttaki görevlerini açıklar.