Genel Bilgiler

Programın Amacı

Programın amacı, etkileşimde olduğu diğer tüm bilim ve sanat dalları ile birlikte gastronomiyi akademik bakış açısıyla inceleyebilecek ve gastronomi üzerine araştırma ve geliştirme yapabilecek, ürün ve hizmet metod ve modlellerini ölçebilecek ve yorumlayabilecek, eğitim verebilecek, projeler üretebilecek ve makaleler yazabilecek donanımda uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Programın hedefi, son derece zengin bir gastronomi varlığına ve potansiyeline sahip olan ülkemizdeki gelişime açık gastronomi kültürünü akademik anlamda zenginleştirebilecek, kalifiye hale getirebilecek, bilinilirliğini arttırabilecek bilim adamlarının istikrarlı şekilde Türk gastronomi dünyasına katılımlarını sağlamaktır.

Kariyer Olanakları

Gastronomi doktora mezunu kişiler üniversitelerin öğretim elemanı kadrolarında görev alarak gastronomi alanına ilgili genç nesilleri bu alanda eğitme ayrıcalığı ve sorumluluğuna sahip olabilirler. Aynı şekilde akademik anlamda çalışmalar yaparak makale, kitap, proje gibi bilimsel ürünler üretebilirler.

Çalışma Alanları

Bölüm çalışma alanları Türk Mutfağı, Türk Mutfak Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Sürdürülebilirlik ve Gastroturizm'dir.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversite ve YÖK yönetmelikleri doğrultusunda benzer nitelikte programlar üzerinden yatay geçiş yapılabilmektedir.