İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programıuluslararasılaşma hedefine yönelik eğitim anlayışı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini büyük bir istikrarla sürdürmektedir. Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nın amacı kendini beslenme ve diyetetik alanında geliştirmek isteyen ve beslenme diyetetik mesleği konusunda bilgi kazanarak, mevcut bilgiyi uygulamada nasıl kullanacağını tatbik etmek isteyen öğrencilerle, akademisyenleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Program ile, güncel ve evrensel bilgi ile donatılmış, beslenme alanında kullanılan teknolojiye hakim dünyada geliştirilmiş yeni yöntemleri, istatistiksel verileri ve araştırmaları yakından takip ederek yorumlayabilen özgün bireylerin sektöre kazandırılmasını hedeflenmektedir.

Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunlarımız, Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans (Tezsiz) derecesine sahip olmaktadırlar.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü” esaslarına uygun olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitü Müdürlüğü tarafından ilan edilen  "İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisans Üstü Programlara Yatay Geçiş Yolu ile Öğrenci Kabulü Uygulama Esasları" kapsamında yatay geçiş imkânı sunulmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı kapsamı gereği herhangi bir programdan dikey geçiş ile öğrenci kabul edilmemektedir.