Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
GDP156 | TEMEL İŞLEMLER II | 2 | 2 | 2 | 6 |
Objectives and Contents |
|
---|---|
Objectives: | Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Content: | Bu dersin içeriği; gıda sanayisinde, kurutma, evaporasyon, dondurma, soğutma, kristalizasyon, ektrüzyon, haşlama, pişirme, termizasyon, pastörizasyon, sterilizasyon, fermantasyon, soğukta ve dondurarak depolamak, meyve ve sebze işleme teknolojisi alanındaki temel teknolojik işlemeleri, muhafaza yöntemlerini, bu alanda kullanılan katkı maddeleri konusundaki temel bilgileri edindirmek ve yeni teknolojiler hakkında temel bilgi kazandırmaktır. |