TR EN

YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP252 YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI 4 4 2 4

Objectives and Contents

Objectives: Öğrencilere tatlı ve pasta yapımında yaratıcı ve yenilikçi bakış açıları kazandırmayı hedefler. Bu derste, geleneksel tariflerin dışında özgün tasarımlar ve modern tekniklerle tatlı ve pasta üretme yetenekleri geliştirilir. Dersin amacı, öğrencilerin tatlı ve pasta sektöründe yaratıcı fikirleri hayata geçirebilmelerini sağlamak ve sektördeki yenilikçi eğilimleri takip edebilecek yetkinlikler kazandırmaktır.
Content: Derste estetik açıdan hoş görseller oluşturma, farklı malzemelerle tatlı ve pastaları süsleme, dekorasyon teknikleri ve sunum becerileri üzerinde durulur.