TR EN

YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP252 YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI 4 4 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Öğrencilere tatlı ve pasta yapımında yaratıcı ve yenilikçi bakış açıları kazandırmayı hedefler. Bu derste, geleneksel tariflerin dışında özgün tasarımlar ve modern tekniklerle tatlı ve pasta üretme yetenekleri geliştirilir. Dersin amacı, öğrencilerin tatlı ve pasta sektöründe yaratıcı fikirleri hayata geçirebilmelerini sağlamak ve sektördeki yenilikçi eğilimleri takip edebilecek yetkinlikler kazandırmaktır.
İçerik: Derste estetik açıdan hoş görseller oluşturma, farklı malzemelerle tatlı ve pastaları süsleme, dekorasyon teknikleri ve sunum becerileri üzerinde durulur.