BESLENME İLKELERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GDP154 |
BESLENME İLKELERİ |
2 |
3 |
3 |
6 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
Literatür araştırması |
Beslenme ve beslenmeyle ilgili kavramlar |
Anlatım, Soru-Cevap |
2 |
Literatür araştırması |
Günlük alınması gereken kalori hesabı |
Anlatım, Soru-Cevap |
3 |
Literatür araştırması |
Besinlerin sindirimi |
Anlatım, Soru-Cevap |
4 |
Literatür araştırması |
Karbonhidratlar |
Anlatım, Soru-Cevap |
5 |
Literatür araştırması |
Yağlar |
Anlatım, Soru-Cevap |
6 |
Literatür araştırması |
Proteinler |
Anlatım, Soru-Cevap |
7 |
Literatür araştırması |
Vitaminler |
Anlatım, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Minerallar |
Anlatım, Soru-Cevap |
10 |
Literatür araştırması |
Su |
Anlatım, Soru-Cevap |
11 |
Literatür araştırması |
Besleyici olmayan maddeler |
Anlatım, Soru-Cevap |
12 |
Literatür araştırması |
İnsanların durumuna uygun beslenme |
Anlatım, Soru-Cevap |
13 |
Literatür araştırması |
Beslenme şekilleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
14 |
Literatür araştırması |
Fonksiyonel gıdalar |
Anlatım, Soru-Cevap |
15 |
Literatür araştırması |
Fonksiyonel gıdalar |
Anlatım, Soru-Cevap |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |