TR EN

BESLENME İLKELERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP154 BESLENME İLKELERİ 2 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür araştırması Beslenme ve beslenmeyle ilgili kavramlar Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Günlük alınması gereken kalori hesabı Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Besinlerin sindirimi Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Karbonhidratlar Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Yağlar Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Proteinler Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Vitaminler Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Minerallar Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Su Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Besleyici olmayan maddeler Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması İnsanların durumuna uygun beslenme Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Beslenme şekilleri Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Fonksiyonel gıdalar Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Fonksiyonel gıdalar Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -