TR EN

BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP206 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Bitkisel yağların temel kimyasal bileşimi -
2 - Yağ asitlerinin genel yapısı, sınıflandırılması ve önemli doymuş doymamış yağasitlerinin öğrenilmesi -
3 - Yağların özellikleri ve bozulması -
4 - Bitkisel Yağların Sınıflandırılması Ticari öneme sahip bitkisel yağlar -
5 - Yağlı tohumların depolanması Yağekstraksiyonu Ekstraksiyon ön işlemleri Mekanik ekstraksiyon -
6 - Solvent ekstraksiyonu Kesikli ekstraktörler Sürekli ekstraktörler Yağekstraksiyonunda kullanılan çözücüler -
7 - Yağ rafinasyonu Rafinasyon işlem basamakları Deguming Nötralizasyon -
8 - ARA SINAV -
9 - Ağartma Deodorizasyon Vinterizasyon -
10 - Zeytin yağ üretim teknolojisi -
11 - Ayçiçek Yağ teknolojisi -
12 - Yağ hidrojenasyonu Hidrojenasyonun esasları ve teknolojik yönleri -
13 - Margarin üretim teknolojisi -
14 - Salata ve kızartma yağları Şhorteningler -
15 - Yağ Analizleri -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -