TR EN

PASTACILIK TEKNİKLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP153 PASTACILIK TEKNİKLERİ I 1 4 2 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür taraması Pastacılığa Giriş ve Temel Bilgiler -
2 Literatür taraması Hamur Hazırlama Teknikleri -
3 Literatür taraması Kek ve Pasta Temelleri -
4 Literatür taraması Kremalar ve Dolgular -
5 Literatür taraması Süsleme ve Dekorasyon Teknikleri -
6 Literatür taraması Çikolata ve Şekerleme Teknikleri -
7 Literatür taraması Kurabiye ve Çörek Yapımı -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Pastacılıkta Kullanılan Yumuşatma ve Katmanlama Teknikleri -
10 Literatür taraması Profesyonel Pasta ve Kek Tarifleri -
11 Literatür taraması Bisküvi ve Tatlı Krep Teknikleri -
12 Literatür taraması Meyveli Tatlılar ve Tartlar -
13 Literatür taraması Fırınlamasız Pastalar ve Soğuk Tatlılar -
14 Literatür taraması Şekerleme ve Meyve Bazlı Tatlılar -
15 Literatür taraması Final Projesi ve Değerlendirme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -