TR EN

DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY340 DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Dersin Tanıtımı: Dünya Mutfak Kültürleri Temel kavramların tanımlanması ve açıklanması Kavram haritası yapma, sorular ve cevaplar, anlatma
2 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Kavramsal Çerçeve Ulusların Mutfak Kültürleri ve Boyutları Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
3 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Kavramsal Çerçeve Ulusların Mutfak Kültürleri ve Boyutları Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
4 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Avrupalı Gastronomi Asyalı Gastronomi Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
5 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Türkiye'de Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
6 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi İspanya'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
7 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Fransa'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Britanya'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
10 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Almanya'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
11 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Italya'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
12 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Rusya'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
13 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Amerika'da Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
14 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Çin'de, Japonya'da ve Kore'de Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
15 Ön Hazırlık, Literatür İncelemesi Orta Doğuda Yemek Kültürü Anlatma yöntemi, Sorular ve Cevaplar, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -