TR EN

TOPLU YEMEK SİSTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY325 TOPLU YEMEK SİSTEMLERİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Y-İ sektörü, yönetimi ve fonksiyonları -
2 - Ziyafet, anlamı ve kapsamı -
3 - Y-İ işletmelerinde fiyatlandırma -
4 - Coffee break menüsü hazırlama -
5 - Ziyafetlerde organizasyon, yönetim ve koordinasyon -
6 - Ziyafet bölümünün diğer birimler ile ilişkisi, koordinasyonu ve denetimi -
7 - Büfe ve kokteyl organizasyonu -
8 - ARA SINAV -
9 - Kokteyl menüsü hazırlama -
10 - Y-İ üretim süreci -
11 - Y-İ üretim sürecinde denetleme aşamaları ve iş gücü maliyeti kontrolü -
12 - Açık büfe menüsü hazırlama -
13 - Ziyafet organizasyonu pazarlaması -
14 - Y-İ işletmelerinde hijyen ve sanitasyon -
15 - Baby shower, kına, çay saati ve parti menüleri hazırlama -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -