MUTFAK TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GSY328 |
MUTFAK TEKNOLOJİSİ |
5 |
3 |
3 |
5 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
| Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
| 1 |
- |
Mutfak Bilgisi |
Anlatım, Uygulama |
| 2 |
Kitap okuma |
Mutfak Çeşitleri |
Anlatım, Uygulama |
| 3 |
Kitap okuma |
Mutfağın Bölümleri Ve Çalışma Alanları |
Anlatım |
| 4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Mutfak-Salon İlişkisi |
Anlatım, Uygulama |
| 5 |
Kitap okuma |
Mutfak Bölümünün Diğer Departmanlarla İlişkileri |
Anlatım |
| 6 |
Literatür taraması |
Mutfak Çalışanları, Kıyafetler |
Anlatım |
| 7 |
Literatür taraması |
Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon |
Anlatım |
| 8 |
Kitap okuma |
Karbonhidratlar,Su |
Anlatım |
| 9 |
Kitap okuma |
Proteinler |
Uygulama |
| 10 |
- |
ARA SINAV |
- |
| 11 |
Kitap okuma |
Yağlar, Vitaminler, Mineraller |
Uygulama |
| 12 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Tahıl teknolojisi |
Uygulama |
| 13 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Süt teknolojisi |
Uygulama |
| 14 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Et teknolojisi |
Anlatım, Uygulama |
| 15 |
Kitap okuma |
Meyve sebze teknolojisi |
Anlatım |
| 16 |
- |
FİNAL |
- |
| 17 |
- |
FİNAL |
- |