TR EN

MUTFAK TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY328 MUTFAK TEKNOLOJİSİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Mutfak Bilgisi, Mutfak Kısımları Anlatım, Uygulama
2 Kitap okuma Mutfak-Salon(Restoran) İlişkisi Anlatım, Uygulama
3 Kitap okuma Yemek Fabrikaları Mutfağı Anlatım
4 Öğrenci ödev hazırlama Mutfak Sanitasyonu, Uyulması Gereken Kurallar Anlatım, Uygulama
5 Kitap okuma Besinleri Saklama Anlatım
6 Literatür taraması Satınalma, Yemek Maliyet Kontrolü Anlatım
7 Literatür taraması Mutfak Çalışanları, Kıyafetler, Ekipmanlar Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Mönü Planlama Anlatım
10 Kitap okuma Süt ve Süt Ürünleri, Etler, Kümes Hayvanları, Yumurtalar Uygulama
11 Kitap okuma Pişirme ve Süsleme Tekniklerine Genel Bakış Uygulama
12 Öğrenci ödev hazırlama Su Ürünleri, Av Hayvanları Uygulama
13 Öğrenci ödev hazırlama Taze Sebzeler ve Meyveler Uygulama
14 Öğrenci ödev hazırlama Karbonhidratlı Yiyecekler, Yağlar Anlatım, Uygulama
15 Kitap okuma Çeşni- Otlar ve Baharatlar Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -