TR EN

MENU PLANNING AND COST CONTROL DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS225 MENU PLANNING AND COST CONTROL 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Derse giriş, amaçlar ve içerik, Modern Yemek Servis Endüstrisi, Maliyet Etkin Girişimler Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
2 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Menü Geliştirme, Menü Planlama, Menü Çeşitleri, Menü ve Beslenme Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
3 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Menü Mekaniği, Menü Sunumu, Menü Tasarımı Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
4 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Menülerde Doğruluk, Miktar, Kalite, Fiyat, Marka İsimlerinin Temsil Edilmesi… Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
5 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Menü Fiyatlandırması, Menü Fiyatlandırmasını Etkileyen Faktörler, Menü Fiyatlandırma Stratejileri Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
6 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Satın Alma ve Teslim Alma, Satın Alma Özellikleri, Satın Alma Kontrollerine Giriş Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
7 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Genel tekrar Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Satın Alma ve Teslim Alma, Envanter Takibi Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
10 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Maliyet Kontrol Standartları, Yiyecek ve İçecek Ürün Maliyetlerinin İzlenmesi Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
11 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Maliyet Kontrol Standartları, Personel Planlaması ve İşçilik Maliyeti Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
12 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Kar Planlaması, Menü Analizi Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
13 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Kar Planlaması, Maliyet/Hacim/Kar Analizi Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
14 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Kâr Planlaması, Bütçenin Geliştirilmesi ve İzlenmesi Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
15 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Genel tekrar Sunum Soru cevap Sınıf İçi Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -