TR EN

TURKISH CUISINE AND APPLICATIONS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS321 TURKISH CUISINE AND APPLICATIONS 5 4 2 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Derse Giriş, Genel Oryantasyon ve Tanıtım Süreci, Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi, Ekipman Tanıtımı, Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
2 Kitap okuma Reçel ve Marmelatların Yapımı, Türk Mutfağında Yer Alan Meyve ve Çiçeklerden Reçel veya Marmelat Yapımı. Komposto ve hoşaf yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
3 Kitap okuma Selçuklu ve Beylikler Döneminde Türk Mutfağı, Turşu ve salçalar, Türk Mutfağında Yer Alan Turşuların ve Salçaların Yapımı, Temel Turşu Yapım Teknikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
4 Öğrenci ödev hazırlama Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, Çorbalar, Çorba Yapımı, Türk Mutfağının İmza Çorbalarının Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
5 Kitap okuma Osmanlı'dan günümüze gelen önemli işletmeler, Pilavlar, Pilav Yapım Yöntemlerinin Aktarılması, Türk Mutfağında Yer Alan Farklı Pilavların YapımıPilavlar, Pilav Yapım Yöntemlerinin Aktarılması, Türk Mutfağında Yer Alan Farklı Pilavların Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
6 Literatür taraması Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Mezeler, Türk Mutfağına Ait veya Türk Mutfağında Yer Edinmiş Diğer Mezelerin Yapımı, Meze Yapım Teknikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
7 Literatür taraması Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Güveçler, Güveç Yapım Tekniği, Güvecin Kullanım Alanları, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Güveç Yemeklerinin Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü, Sarmalar Ve Dolmalar, Sarma ve Dolma Yapım Teknikleri, Türk Mutfağında Bilinen Sarma ve Dolmaların Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
10 Kitap okuma Cumhuriyet Döneminde Anadolu Mutfak Kültürü, Et Yemekleri, Sebzeli Et Yemekleri, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Et Yemeklerinin Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
11 Kitap okuma Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Sebze Yemekleri, Sebze Yemeklerinin Yapımı, Sebzelerin Mevsime Göre Seçilmesi, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Sebze Yemeklerinin Yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
12 Öğrenci ödev hazırlama Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Zeytinyağlılar, Zeytinyağlı Yemeklerin Yapımı, Zeytinyağının Genel Özellikleri ve Kullanım Alanları Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
13 Öğrenci ödev hazırlama Türk Mutfak kültürü ile diğer mutfak kültürlerinin etkileşimi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
14 Öğrenci ödev hazırlama Örnek Menü Yapımı ve Uygulamalar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
15 Kitap okuma Örnek Menü Yapımı ve Uygulamalar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -