Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilir. Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilir ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilir.

Çalışma Olanakları

Rekreasyon bölümünden mezun olan öğrenciler; özel sektörde ve yerel yönetimlerde serbest zaman etkinlik yöneticisi olarak görev alabilir. Uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 2. kademe antrenörlük belgesi alır ve branşında antrenör olarak görev yapabilir.

Yatay Geçiş

İlgili mevzuattaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla bütün fakülte ve yüksekokullara kurum-içi yatay geçiş yapılabilir. Ayrıca diğer kurumların benzer programlarına yatay geçiş imkânı bulunmaktadır.

Dikey Geçiş