TR EN

TOPLUM SAĞLIĞINDA BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY246 TOPLUM SAĞLIĞINDA BESLENME 4 2 2 3

KAYNAKLAR

Baysal, A., ve ark. (2018). Diyet el kitabı. Hatiboğlu Yayınevi.
Bruening, M., Perkins, S., & Udarbe, A. (2022). Academy of Nutrition and Dietetics: Revised 2022 standards of practice and standards of professional performance for registered dietitian nutritionists (Competent, Proficient, and Expert) in public health and community nutrition. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 122(9), 1744–1763.e49. https://doi.org/10.1016/j.jand.2022.04.005
Gibson, R. S. (2005). Principles of nutritional assessment. Oxford University Press.
Preedy, V. R., Watson, R. R., & Martin, C. R. (Eds.). (2010). Handbook of behavior, food, and nutrition [Electronic book]. Springer.
T.C. Sağlık Bakanlığı. (2017). Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017. Ankara.
T.C. Sağlık Bakanlığı. (2022). Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) 2022. Ankara.