TR EN

GIDA İŞLEME İLKELERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP108 GIDA İŞLEME İLKELERİ 2 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıda hammaddesi seçimindeki kalite kriterlerini kavrar.
Farklı gıda işleme teknikleri hakkında bilir.
Gıda işleme teknolojisinde kullanılan gıda makineleri hakkında bilgi sahibi olur.
Emülsifikasyon, Santrifüjleme, Membran Ayırma vb. teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur.
Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemleri ve temel prosesleri ayırt edebilir.