Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GKP108 | GIDA İŞLEME İLKELERİ | 2 | 3 | 3 | 4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Gıda hammaddesi seçimindeki kalite kriterlerini kavrar. |
Farklı gıda işleme teknikleri hakkında bilir. |
Gıda işleme teknolojisinde kullanılan gıda makineleri hakkında bilgi sahibi olur. |
Emülsifikasyon, Santrifüjleme, Membran Ayırma vb. teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur. |
Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemleri ve temel prosesleri ayırt edebilir. |