HİJYEN VE SANİTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GKP103 |
HİJYEN VE SANİTASYON |
1 |
2 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Gıdalarda zehirlenmeye veya bozulmaya neden olan mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörleri ve bunları nasıl engellenebileceğini kavrar. |
Gıda güvenliği hususunda personel hijyeninin önemini kavrar. |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
HACCP ve ISO 22000 sistemlerinin temelleri hakkında bilgi sahibi olur. |