TR EN

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY342 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II 6 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Toplu beslenme sistemlerinde besinleri geniş çapta hazırlama ve pişirme ilkelerini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde yiyecek üretim sistemlerini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde servis yönetimini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde gıda ve atık yönetimini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde maliyet yönetimini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin önemini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde gıda güvenliği sistemlerini açıklar.
Toplu beslenmesi sistemlerinde HACCP ilkelerini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde ISO22000 ve FSSC22000 yöntemlerinin ilkelerini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan diğer kalite yönetim sistemlerinin ilkelerini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkları açıklar.