| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| BEY248E | FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY | 4 | 4 | 3 | 4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Besin güvenliğinin sağlanması için gerekli şartları hazırlar. |
| Temel besin gruplarında mikrobiyal bozulmaları tanımlar. |
| Besin kaynaklı patojenleri açıklar. |
| Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular. |
| Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar. |
| Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri takip eder. |
| Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar. |