| Besinleri hazırlama ve pişirme yöntemlerini tanımlar. |
| Yiyecek üretim sistemlerini analiz eder ve uygun üretim yöntemlerini seçer. |
| Servis temel ilkelerini açıklar ve hizmet kalitesini iyileştirmek için değişiklikler yapar. |
| Gıda atık ve artık yönetimi ve atıkların azaltılmasına yönelik stratejiler uygular. |
| Maliyet kontrolüne dayalı etkin maliyet stratejileri önerir. |
| Toplu Beslenme Sistemlerinde iş sağlığı ve güvenliğini açıklar. |
| Besin güvenliği ve hijyen ilkelerini ana hatlarıyla belirtir. |
| Hijyen kurallarını uygular ve besin güvenliği süreçlerini düzenler. |
| Kalite yönetim sistemlerini tanımlar ve kalite yönetim sistemlerini karşılaştırır. |
| Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkları açıklar ve korunma yöntemlerini gösterir. |