TR EN

FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY248E FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY 4 4 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Besinlerde mikroorganizmaların gelişmesi için gerekli şartları açıklar.
Temel besin gruplarında mikrobiyal bozulmaları tanımlar.
Besin kaynaklı patojenleri açıklar.
Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular.
Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar.
Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri takip eder.
Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar.