| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi | 
|---|---|---|---|---|---|
| BEY248E | FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY | 4 | 4 | 3 | 4 | 
| DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) | 
|---|
| Besin güvenliğinin sağlanması için gerekli şartları hazırlar. | 
| Temel besin gruplarında mikrobiyal bozulmaları tanımlar. | 
| Besin kaynaklı patojenleri açıklar. | 
| Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular. | 
| Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar. | 
| Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri takip eder. | 
| Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar. |