Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY248E | FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY | 4 | 4 | 3 | 4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Besinlerde mikroorganizmaların gelişmesi için gerekli şartları açıklar. |
Besin muhafaza yöntemlerinin temel ilkelerini tartışır. |
Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri uygular. |
Besin kaynaklı patojenleri açıklar. |
Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar. |
Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar. |
Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular. |