TR EN

FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY248E FOOD MICROBIOLOGY AND FOOD SAFETY 4 4 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Besinlerde mikroorganizmaların gelişmesi için gerekli şartları açıklar.
Besin muhafaza yöntemlerinin temel ilkelerini tartışır.
Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri uygular.
Besin kaynaklı patojenleri açıklar.
Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar.
Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar.
Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular.