TR EN

INSTITUTIONAL FOOD SERVICES II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY342E INSTITUTIONAL FOOD SERVICES II 6 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Besinleri hazırlama ve pişirme yöntemlerini tanımlar.
Yiyecek üretim sistemlerini analiz eder ve uygun üretim yöntemlerini seçer.
Servis temel ilkelerini açıklar ve hizmet kalitesini iyileştirmek için değişiklikler yapar.
Gıda atık ve artık yönetimi ve atıkların azaltılmasına yönelik stratejiler uygular.
Maliyet kontrolüne dayalı etkin maliyet stratejileri önerir.
Toplu Beslenme Sistemlerinde iş sağlığı ve güvenliğini açıklar.
Besin güvenliği ve hijyen ilkelerini ana hatlarıyla belirtir.
Hijyen kurallarını uygular ve besin güvenliği süreçlerini düzenler.
Kalite yönetim sistemlerini tanımlar ve kalite yönetim sistemlerini karşılaştırır.
Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkları açıklar ve korunma yöntemlerini gösterir.