| Besinleri hazırlama ve pişirme yöntemlerini tanımlar. | 
                            
                                | Yiyecek üretim sistemlerini analiz eder ve uygun üretim yöntemlerini seçer. | 
                            
                                | Servis temel ilkelerini açıklar ve hizmet kalitesini iyileştirmek için değişiklikler yapar. | 
                            
                                | Gıda atık ve artık yönetimi ve atıkların azaltılmasına yönelik stratejiler uygular. | 
                            
                                | Maliyet kontrolüne dayalı etkin maliyet stratejileri önerir. | 
                            
                                | Toplu Beslenme Sistemlerinde iş sağlığı ve güvenliğini açıklar. | 
                            
                                | Besin güvenliği ve hijyen ilkelerini ana hatlarıyla belirtir. | 
                            
                                | Hijyen kurallarını uygular ve besin güvenliği süreçlerini düzenler. | 
                            
                                | Kalite yönetim sistemlerini tanımlar ve kalite yönetim sistemlerini karşılaştırır. | 
                            
                                | Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkları açıklar ve korunma yöntemlerini gösterir. |