Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin hangi özelliğinden dolayı seçileceğini yorumlar. |
Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin pişirilme metodlarını seçer. |
Besinlerin özelliklerine göre pişirme yöntemlerini uygular. |
Besinlerin özelliklerine uygun saklama yöntemlerini seçer. |
Besinlerde pişirme ile oluşan değişiklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini gösterir. |
Çeşit ve besin ögeleri açısından besinlerin insan beslenmesindeki önemini açıklar. |
Karbonhidratların vücuttaki görevlerini açıklar. |
Proteinlerin vücuttaki görevlerini açıklar. |
Gıda gruplarının (tahıl ve tahıl ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) faydalarını açıklar. |