Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY445 | BESİNLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER | 7 | 2 | 2 | 2 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Başlıca gıda ürünlerinin bileşenlerini tanımlar. |
Gıda üretiminde kullanılan alet ve ekipmanları listeler. |
Temel besin işleme yöntemlerini isimlendirir. |
Gıda muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini tartışır. |
Besin işleme yöntemlerinin sağlık üzerine etkilerini yorumlar. |
Gıda muhafaza yöntemlerini örnekler. |
Besinlerin muhafazası ve işlenmesi sırasında meydana gelen değişiklikleri değerlendirir. |