GASTROTURİZM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GSY420 |
GASTROTURİZM |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Gastronomi ile turizm iş birliği hakkında bağlantılar kurar. |
| Turizmin gastronomi kültürü üzerindeki harekete geçirici etkilerini değerlendirir. |
| Gastronomi turizminin önemi, gastronomi rotaları, gastronomik kimliğin genel özellikleri üzerine tartışır. |
| Yiyecek, kültür ve turizm ilişkisi üzerine hipotezler ortaya koyar. |