İNSAN ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

TDP108 İNSAN ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ 2 2 2 2

Amaç: Bu derste; öğrencilerin hücreden organa ve bir bütün olarak insan ile ilgili normal işleyiş mekanizmaları ve bu mekanizmaların birbiri ile olan ilişkilerini öğrenmesini sağlamak ,ayrıca insanın temel yapısını oluşturan anatomik yapılar, bu yapıların özellikleri, yerleşim ve komşulukları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.
İçerik: İnsan vücudu anatomisi ve fizyolojik işleyişi ile ilgili temel bilgi ve terminolojisinin öğrencilere aktarılmasıdır.İnsan vücudu, iç ve dış ortamda değişse bile, canlılığını belirli bir dengede tutmak için çalışır. Bu denge sistemini tanımlayan homeostatik kavramından hareketle sinir sistemi, kardiyovasküler sistem, solunum sistemi, gastrointestinal sistem, üriner sistem, genital sistem gibi organ ve sistemlerin çalışma prensipleri ve aralarındaki ilişki açıklanmaktadır.